Team Stein, Beek & Esloo

Het werkgebied van ons team strijkt zich uit over Stein, Elsloo, Meers/Maasband, Urmond/Berg en Beek.

De steden Maastricht en Sittard/Geleen liggen om de hoek; België, met name Maasmechelen in de directe nabijheid. Er is een grote werkgelegenheid te vinden o.a. bij bedrijventerrein Chemelot en Business Park Stein.

Stein

Deze gemeente is vroeger ontstaan doordat twee broers Elsloo moesten delen. Een van de broers ging zich toen ‘van Steyn’ noemen. Midden in het kasteelpark Stein ligt een eiland met daarop de ruïne van kasteel Stein welke dateert uit de 13e eeuw. Voor vertier kun je terecht in het Steinerbos, een recreatiepark waar veel Limburgse kinderen mooie herinneringen aan hebben. Stein is een gemeente met een rijk verenigingsleven en veel werkgelegenheid.

Elsloo

Dit dorp is een van de oudste boerendorpen van Nederland en was in 2020 lang in de running om tot Nederlands mooiste dorp gekozen te worden. Mooie oude straatjes, waaronder de Maasberg leiden naar Kasteel Elsloo, met een uitgestrekt bos. Voor natuur en een mooi uitzicht kan men de Scharberg aan het Julianakanaal uitkiezen. De bevolking van Elsloo vormt een hechte gemeenschap.

Meers/Maasband

Twee kleine dorpskernen van Stein die liggen in een natuurlijke omgeving. Hoewel de voorzieningen slechts beperkt zijn is dit voor mensen die zoeken naar rust en natuur een prachtige woonomgeving langs de Maas. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zich hier te vestigen.

Urmond/Berg

De iets grotere broers van Meers/Maasband. Ook deze kernen liggen langs de Maas in een natuurlijke woonomgeving. In de kern van Urmond liggen bovendien prachtige historische gebouwen; Berg heeft een alom bekende traditie, “Het Oogstdankfeest”.

Beek

Te stads voor een dorp; te dorps voor een stad. Beek heeft eigenschappen van beiden. Een eigen station, een vliegveld en een groot winkelcentrum (Makado). Beek heeft veel te bieden. Een levendig centrum daar omheen de authentieke dorpen Genhout, Geverik, Kelmond, Spaubeek en Neerbeek. Molens, kastelen en hoeves typeren het geheel.