Omschrijving

Dit ruime vrijstaand-geschakelde woonhuis heeft een  fijne tuin met veel privacy en is gelegen aan Het Stepke 17 te Stevensweert. Het huis beschikt over een praktische indeling met veel bergruimte, o.a. een handige kelder, een bergzolder en een inpandig bereikbare garage met bergzolder. Er is ook voldoende leefruimte: een lichte woonkamer, een gesloten keuken en een fijne tuinkamer. De woning heeft een levensloopbestendige indeling omdat er tevens een slaapkamer met badkamer op de begane grond is. Op de eerste verdieping zijn drie fijne slaapkamers en een fijne badkamer. 

Dit huis is gelegen op een goede locatie, in een rustige woonstraat aan de rand van het dorp, een vestigingsstadje bekend als Eiland in de Maas, omgeven door de Maas en de Maasplassen. Het is centraal gelegen in Midden-Limburg, nabij de A2 en de A73, op korte afstand van de uitgebreide winkelvoorzieningen van Echt en Maasbracht.

Indeling:

Souterrain:
Handige provisiekelder en opslagruimte van respectievelijk 4.40 x 4.00 en 4.40 x 3.50.

Begane grond:
Ruime ontvangsthal met vide, meterkast en geheel betegelde toiletruimte voorzien van toilet en fonteintje. Gesloten leefkeuken met hoekinstallatie voorzien van een keramische kookplaat, afzuigkap en koelkast. Lichte doorzonwoonkamer 8.35 x 4.00 voorzien van een schouwpartij met allesbrander en openslaande tuindeuren. Vanuit de keuken is een fijne, lichte tuinkamer 3.70 x 3.20 bereikbaar met fijn tuincontact. Deze biedt toegang tot de garage van 6.00 x 3.50, hier is het aansluitpunt voor de wasmachine. Deze garage heeft een ruime bergzolder. Vanuit de woonkamer is een slaapkamer bereikbaar, deze is 4.70 x 3.70 en heeft ook een deur naar de tuin. Vanuit deze slaapkamer is de badkamer 3.70 x 2.20 bereikbaar, deze is voorzien van een inloopdouche, tweede toilet en een vaste wastafel. 

Eerste verdieping:
Overloop met toegang tot drie slaapkamers (respectievelijk 4.73 x 4.00,  4.00 x 3,55 en 3.70 x 3.50 met een kastenwand. Lichte badkamer, geheel betegeld en voorzien van ligbad, douchecabine, derde toilet en een vaste wastafel.

Tweede verdieping:
Middels een vlizotrap is de bergzolder bereikbaar. Hier is de combi c.v.-installatie geplaatst.

Tuin:
De tuin is geheel omsloten en biedt veel privacy. Er is een terras, een houten tuinhuis en een zwembad (1.20 meter diep). De tuin is circa 15 meter diep, gelegen op het oosten en biedt de hele dag zon- en schaduwplekken.

Bijzonderheden:
* Geheel voorzien van hardhouten kozijnen. 
* Deels voorzien van rolluiken.
* Prima woonomgeving.
* Begane grond is grotendeels voorzien van een tegelvloer.
* De eerste verdieping is voorzien van laminaatvloeren.
* Woonoppervlakte 157 m2, overige inpandige ruimte 51 m2, inhoud 755 m3.
* Levensloopbestendige indeling: er is een slaapkamer en een badkamer op de begane grond.

Ligging en omgeving: 

Stevensweert is een eeuwenoud vestingstadje met ca. 1700 inwoners. Alle straten lopen naar het middelpunt, als spaken in een wiel, waardoor een karakteristieke bebouwing is ontstaan. De gerestaureerde historische kern van Stevensweert (beschermd dorpsgezicht) ademt een heel eigen sfeer uit, geaccentueerd door eeuwenoude monumenten, een bestrating van klinkers en maaskeitjes, de dorpspomp op de markt, de torenruïne van het kasteel, oude lantaarns en een origineel vestingkanon bij de Maaspoort. 

Stevensweert is gelegen in een waterrijke omgeving, direct aan de Maas en de Maasplassen en wordt ook wel het “eilandje in de Maas” genoemd. Er zijn veel mooie wandelingen te maken en diverse fietsroutes die door Stevensweert leiden. Stevensweert heeft diverse voorzieningen zoals basisschool, winkeltjes, een rijk verenigingsleven en sportvoorzieningen. De horeca is goed vertegenwoordigd: er zijn diverse restaurantjes en mooie terrasjes. 
Daarnaast zijn binnen 5 minuten de uitgebreide winkelcentra van Maasbracht en Echt bereikbaar. Gelegen nabij de uitvalswegen en de A2 en A73. Stevensweert is ook per openbaar vervoer (trein/bus) goed bereikbaar. 
 De watersporter zal in Stevensweert goed worden bediend. De directe ligging aan de Maasplassen, het met 3.000 ha. grootste aaneengesloten waterrecreatiegebied van Nederland, biedt een keur aan mogelijkheden en geeft in de zomermaanden een echt vakantiegevoel. Direct aan de rand van het historische centrum van het vestingstadje, op slechts 5 minuten loopafstand, bevinden zich twee professioneel uitgeruste jachthavens met voldoende mogelijkheden om een zeil- of motorboot af te meren.

Kenmerken