Team Landgraaf & omgeving

Het makelaarsteam Landgraaf is werkzaam in het gebied Landgraaf & Eygelshoven.

Landgraaf, een relatief jonge gemeente, gelegen in het zuiden van bourgondisch Limburg. Landgraaf kent een eeuwenlange geschiedenis van bewoning wat vele sporen in de gemeente heeft achtergelaten. De gemeente Landgraaf is in 1986 ontstaan door samenvoeging van de gemeenten Nieuwenhagen, Schaesberg en Ubach over Worms, omdat de meeste stadsdelen aaneen gegroeid waren.

Landgraaf dankt zijn naam aan een hele bijzondere, prehistorische gracht die dwars door de regio loopt. Vandaag de dag verbindt deze droge gracht, de ‘landgraaf’, het bewoonde deel van de plaats en de schitterende omgeving die met name bestaat uit heidegebied. Overal is cultuurhistorisch erfgoed te ontdekken, soms verstopt, dan weer prominent aanwezig. Landgraaf heeft alleen al 172 Rijks-monumenten en drie beschermde dorpsgezichten. Ook het Zuid-Limburgse mijnverleden heeft zijn stempel op Landgraaf gedrukt. Het grootste overblijfsel hiervan is wel de markante berg waarop SnowWorld gebouwd is, de ‘Wilhelminaberg’.

In Landgraaf & Eygelshoven is er voor ieder wat wils. Je vindt er rust in het groen, maar ook de dynamiek van een stad. Landgraaf is rijk aan kastelen, boerderijen en diverse andere monumenten en daardoor uitermate geschikt voor wandelaars en fi etsers die een stukje cultuur en verleden willen ervaren. Op de grens van Landgraaf, Kerkrade en Heerlen ligt Park Gravenrode, het toeristisch-recreatieve gebied dat de gemeente bijzonder interessant maakt voor toeristen… én inwoners!

Highlights

Unieke highlights van Landgraaf & Eygelshoven zijn onder andere; Kasteel/Slot Schaesberg, Kasteel Strijthagen met het natuurgebied Strijthagerbeekdal, dat in beheer is van Natuurmonumenten, de watertoren in Rimburg, de wereldtuinen Mondo Verde en natuurlijk het bekende popfestival Pinkpop.

Door de combinatie van enerzijds jarenlange ervaring in het vak en anderzijds jonge aanwas met een frisse blik, kan dit team optimaal samenwerken en is er veel dynamiek in het team. Tevens zijn de makelaars zelf woonachtig in de gemeente Landgraaf of woonachtig geweest, waardoor zij een goede binding hebben met de gemeente.

Typerend aan de woningmarkt van Landgraaf is dat inwoners veelal binnen de gemeente woonachtig blijven als men gaat verhuizen. En wist je dat Damen Makelaardij momenteel in het werkgebied Landgraaf & Eygelshoven het grootste marktaandeel heeft?