Team Kerkrade & Heuvelland

Het makelaarsteam Kerkrade / Heuvelland is werkzaam in het grensgebied. Met Duitsland en België op een steenworp afstand, hebben wij dagelijks te maken met een zeer variërend klantenpotentieel. Een unieke afwisseling van diverse nationaliteiten en culturen.

Kerkrade als oude mijnstad proeft en voelt als een stuk historie. De historie van Kerkrade begint al met de stichting van het klooster Rolduc (1104), het grootste kloostercomplex van Nederland. De Miljoenenlijn brengt de stoomtrein ook naar Kerkrade. Aan de ene kant een “oude mijnschacht” en aan de andere kant, uniek voor Nederland, het “super circulair” bouwen.

Een bijzonder structuurgebied met recreatief welzijn mag Kerkrade eveneens genoemd worden. Natuurhoogstandjes uniek voor de regio zijn o.a. de “GaiaZoo, met aangrenzend het grootste stuwmeer van Nederland de “Cranenweyer” en Kasteel Erenstein met slotgracht. Een heerlijke wandeling door het stadshart van Kerkrade of heerlijk onthaasten in de Anstelvallei of Wormdal. Beekdalen, bospartijen en monumentale gebouwen wisselen elkaar af.

In de stad vindt elke vier jaar het Wereld Muziek Concours (WMC) plaats. Dit festival staat bekend als de Olympische Spelen van de blaasmuziek. Ook wordt al meer dan 30 jaar in Kerkrade elke zomer het Orlandofestival voor kamermuziek gehouden. Dit is het oudste kamermuziekfestival van Nederland. De wijken in Kerkrade zijn heel divers en hebben meer te bieden dan veel mensen denken! Kerkrade beschikt over gezinsvriendelijke woonwijken met veel groen en alle voorzieningen binnen handbereik.

Limburgse Merggeland

Naast Kerkrade bestaat ons werkgebied uit een van de meest markante streken van Nederland. Het Limburgse “Mergelland”. Nostalgische dorpjes en “Toscaans” neigende landschappen zijn verweven in de structuur van bourgondisch leven en nog even tijd voor elkaar hebben. Zeg maar “gewoon” genieten. Als specialistisch team zijn wij nauw betrokken in het makelen van streekgebonden gebouwen waaronder eeuwenoude vakwerkobjecten, Middeleeuwse carré-boerderijen en unieke plekjes met panoramische uitzichten, vaak tot in de Belgische Ardennen of Duitse Eifel. Om vakkundig in deze afwisselende en unieke regio te kunnen functioneren zijn wij als team nauw betrokken in het verenigingsleven, culturele manifestaties en recente projectontwikkelingen. Het plezier in deze regio te werken is de kweekvijver van ons enthousiasme om elke dag ons klantenbestand met veel plezier te woord te staan.