Damen O.G.

Montfort - Kerkstraat 19-5.jpg Montfort - Kerkstraat 19-2.jpg Montfort - Kerkstraat 19-57.jpg Montfort - Kerkstraat 19-55.jpg Montfort - Kerkstraat 19-56.jpg Montfort - Kerkstraat 19-8.jpg Montfort - Kerkstraat 19-64.jpg Montfort - Kerkstraat 19-3.jpg Montfort - Kerkstraat 19-11.jpg Montfort - Kerkstraat 19-10.jpg Montfort - Kerkstraat 19-9.jpg Montfort - Kerkstraat 19-12.jpg Montfort - Kerkstraat 19-44.jpg Montfort - Kerkstraat 19-43.jpg Montfort - Kerkstraat 19-58.jpg Montfort - Kerkstraat 19-22.jpg Montfort - Kerkstraat 19-55.jpg Montfort - Kerkstraat 19-52.jpg Montfort - Kerkstraat 19-53.jpg Montfort - Kerkstraat 19-54.jpg Montfort - Kerkstraat 19-50.jpg Montfort - Kerkstraat 19-51.jpg Montfort - Kerkstraat 19-48.jpg Montfort - Kerkstraat 19-46.jpg Montfort - Kerkstraat 19-49.jpg Montfort - Kerkstraat 19-40.jpg Montfort - Kerkstraat 19-39.jpg Montfort - Kerkstraat 19-42.jpg Montfort - Kerkstraat 19-34.jpg Montfort - Kerkstraat 19-26.jpg Montfort - Kerkstraat 19-25.jpg Montfort - Kerkstraat 19-27.jpg Montfort - Kerkstraat 19-35.jpg Montfort - Kerkstraat 19-37.jpg Montfort - Kerkstraat 19-36.jpg Montfort - Kerkstraat 19-29.jpg Montfort - Kerkstraat 19-23.jpg Montfort - Kerkstraat 19-24.jpg Montfort - Kerkstraat 19-19.jpg Montfort - Kerkstraat 19-21.jpg Montfort - Kerkstraat 19-14.jpg Montfort - Kerkstraat 19-15.jpg Montfort - Kerkstraat 19-62.jpg Montfort - Kerkstraat 19-63.jpg Montfort - Kerkstraat 19-1.jpg Montfort - Kerkstraat 19-4.jpg Montfort - Kerkstraat 19-6.jpg Montfort - Kerkstraat 19-65.jpg Montfort - Kerkstraat 19-66.jpg tekening achtergevel.jpg
Verkocht onder voorbehoud

Verkocht onder voorbehoud: Kerkstraat 19, 6065 AR Montfort

€ 489.000,- k.k.
Type object Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
Perceeloppervlakte 1.700 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 310 m²
Aanvaarding In overleg
Status Verkocht onder voorbehoud

Notitie

Algemeen

WEGENS DE GROTE BELANGSTELLING VOOR DEZE WONING IS HET HELAAS NIET MEER MOGELIJK OM EEN BEZICHTIGING IN TE PLANNEN. INDIEN U EEN PLEKJE OP DE RESERVELIJST WENST, KUNT U DIT PER MAIL AANGEVEN.

*****DE PASTORIE VAN MONTFORT*****
Een bijzonder magistraal monumentaal woonhuis "De Pastorie" gebouwd in 1787 gelegen op een riant perceel van 1.700m2 midden in de oude dorpskern van Montfort.
De P... Meer informatie
  • Kenmerken

    Alle kenmerken
    Type object Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
    Bouwperiode 1787
    Status Verkocht onder voorbehoud
  • Locatie

Kenmerken

Overdracht
Referentienummer 07442
Vraagprijs € 489.000,- k.k.
Status Verkocht onder voorbehoud
Aanvaarding In overleg
Bouw
Type object Woonhuis, herenhuis, vrijstaande woning
Soort bouw Bestaande bouw
Bouwperiode 1787
Dakbedekking Dakpannen
Type dak Zadeldak
Oppervlaktes en inhoud
Perceeloppervlakte 1.700 m²
Gebruiksoppervlakte wonen 310 m²
Inhoud 2.390 m³
Oppervlakte overige inpandige ruimten 270 m²
Indeling
Aantal bouwlagen 3 (en 1 kelder)
Aantal kamers 7 (waarvan 4 slaapkamers)
Aantal badkamers 1 (en 1 apart toilet)
Locatie
Ligging Dichtbij openbaar vervoer
In centrum
In woonwijk
Nabij school
Tuin
Type Achtertuin
Hoofdtuin Ja
Oriëntering Zuiden
Heeft een achterom Ja
Staat Normaal
Energieverbruik
Energielabel G
CV ketel
CV ketel Onbekend
Warmtebron Gas
Bouwjaar 2000
Combiketel Ja
Eigendom Eigendom
Uitrusting
Warm water CV-ketel
Verwarmingssysteem Centrale verwarming
Mogelijkheid voor open haard
Badkamervoorzieningen Ligbad
Toilet
Wastafel
Parkeergelegenheid Inpandige garage
Heeft kabel-tv Ja
Tuin aanwezig Ja
Heeft een garage Ja
Telefoonaansluiting aanwezig Ja
Beschikt over een internetverbinding Ja
Kadastrale gegevens
Montfort C 3562 Montfort C 3562
Perceeloppervlakte 1.700 m²
Omvang Geheel perceel
Eigendomsituatie Eigen grond

Beschrijving

WEGENS DE GROTE BELANGSTELLING VOOR DEZE WONING IS HET HELAAS NIET MEER MOGELIJK OM EEN BEZICHTIGING IN TE PLANNEN. INDIEN U EEN PLEKJE OP DE RESERVELIJST WENST, KUNT U DIT PER MAIL AANGEVEN.

*****DE PASTORIE VAN MONTFORT*****
Een bijzonder magistraal monumentaal woonhuis "De Pastorie" gebouwd in 1787 gelegen op een riant perceel van 1.700m2 midden in de oude dorpskern van Montfort.
De Pastorie werd gebouwd in 1787 in opdracht van de toenmalige Pastoor Rijcksz, zoon van de Drossaard van Montfort wonende op het Kasteel Montfort. Deze woning was in die dagen de grootste en meest luxueuze dorpspastorie in het heel bisdom. Haar uiterlijk getuigt ook thans nog van de aristocratie van haar eerste bewoner en het wapen der familie, waaronder het jaartal 1787, dat nog altijd siert op de schoorsteenmantel van een der bovenvertrekken.

De Montforter pastorie staat bekend om haar vorm, een pastorie met een U-vormige plattegrond en een voorpleintje dat aan drie zijde als het ware omarmd wordt door het gebouw bestaande uit het woonhuis met aan de linkerzijde de paardenstallen en het koetshuis en aan de rechterzijde de voorraadkamers en de kamers voor het personeel. De zolders boven de bijgebouwen deden dienst als opslag voor vruchten, hooi en stro. Het voorpleintje is afgesloten middels gemetselde muur en een poort. Op de muur vinden we de voor de ontstaanstijd van het bouwwerk kenmerkende Lodewijk XVI-bekroningen, staande op in de muur gemetselde pilaartjes, oplopend van klein naar groot, iets dat voor een plattelandspastorie zeer bijzonder is.

De indeling is als volgt:

Souterrain:
Vanuit de statige ontvangsthal middels een gemetselde trap toegang tot de eeuwenoude gewelfde kelder.

Begane grond:
Van de Kerkstraat toegankelijk, oorspronkelijk de achteringang, te bereiken binnenplaats annex voorpleintje. Het voorpleintje is vanuit de straat afgesloten middels een gemetselde muur met bekroningen (Lodewijk XVI-stijl) en pilaartjes en smeedijzeren poort.
Het voorpleintje kan eventueel gebruikt worden als binnenplaats of parkeerruimte.

Middels dubbele voordeur toegang tot de imposante, statige ontvangsthal voorzien van een donkere natuurstenen vloer, schitterende trappartij en unieke doorkijk door de hal naar de dubbele glas-in-lood achterdeur die toegang biedt tot de achtertuin. De hal is tevens voorzien van de meterkast en toegang tot de gewelfde voorraadkelder.
Kantoor/werkkamer, voormalige parochiekamer.
Middels dubbele openslaande deuren te bereiken "Salon" woonkamer voorzien van een tapijtvloer, grote glas-in-lood ramen met uitzicht over de achtertuin. De salon is voorzien van een indrukwekkende schouwpartij met bijzonder fraaie muurschildering, daterend uit het jaar 1837, voorstellend de kasteelruïne. De schilder zal zich wellicht door de ruïne van Montfort hebben laten inspireren, maar heeft het bouwwerk niet geheel naar werkelijkheid afgebeeld. Rond deze kleurige schildering vinden we in het pleisterwerk afbeeldingen van kanonnen, terwijl boven de schildering de Adelaar prijkt. Deze kamer schijnt vroeger de jachtkamer te zijn geweest.
Aan de andere zijde van de gang, dus rechtsachter in de pastorie bevindt zich de eetkamer voorzien van een eiken planken vloer, eveneens grote glas-in-lood ramen met uitzicht over de achtertuin. Deze kamer beschikt ook over een schoorsteenmantel met enkele muziekinstrumenten (houten blaasinstrumenten) afgebeeld. Deze afbeeldingen zijn waarschijnlijk authentiek en was vroeger waarschijnlijk de muziekkamer, die evenals de jachtkamer in vele adellijke woningen zijn terug te vinden.
Halverwege de gang is de toegang naar de betegelde toiletruimte en tevens toegang tot de keuken. De keuken is voorzien van een eenvoudige keukenblok. Vanuit de keuken is de bijkeuken te bereiken (we bevinden ons nu in de rechterbijgebouw, welke vroeger dienst deed als voorraadkamer en kamers voor personeel.
In de bijkeuken bevindt zich een oude keukenblok met waterpomp en biedt toegang tot de achtertuin en voorpleintje. Grenzend aan de bijkeuken ligt een praktische berging met toegang tot de zolderruimte.
Het linker bijgebouw is enkel en alleen toegankelijk van het voorpleintje. Hier bevindt zich de garage (voormalig koetshuis) en een ruime berging welke vroeger gebruikt werden als paardenstallen. In deze ruimte is tevens de opstelling van de gas cv-combiketel en middels een deur heeft men toegang tot de achtertuin. Het linker bijgebouw beschikt tevens over een praktisch bergzolder.

1e Verdieping:
Middels imposante trappartij te bereiken. Zeer riante overloop voorzien van een tapijtvloer.
Slaapkamer I met inbouwkast.
Slaapkamer II met een schoorsteenmantel, op deze schoorsteenmantel vinden we het familiewapen terug van Pastoor Rijcksz met het jaartal 1787, het jaar waarin de bouw van de pastorie voltooid werd. Dit was de slaapkamer van de pastoor, de eerste bewoner.
Aan de andere kant van de gang bevinden zich nog 2 ruime slaapkamers welke beide toegang bieden tot de badkamer welke is voorzien van een ligbad, wastafel en toilet. de slaapkamer aan de voorzijde heeft eveneens een ruime inbouwkast.

2e Verdieping:
Bereikbaar middels een vaste trap. Gigantische zolder ruimte met een hoogte van ruim 5 meter. Schitterende oude spanten met pen-gat verbindingen, diverse raampartijen (afgesloten middels houten luiken). De zolder ruimte heeft een oppervlakte van circa 160m2 en is thans 1 open ruimte, welke nog vrij in te delen is.

Tuin:
Vanuit de gang middels trappartij te bereiken achtertuin voorzien van gazon, beplantingen, bomen en moestuin. de achtertuin is eveneens te bereiken aan de achterzijde vanuit het Paardenbroek.

Algemeen:
- Op 31 juli 1967 is de Pastorie op de Monumentenlijst geplaatst en thans Rijksmonument.
- Hoge plafonds circa 3.60 meter op de begane grond en circa 3.10 meter op de 1e verdieping.
- Riant perceel met de achtertuin gelegen op het zuiden met optimale privacy.
- Schitterende beschilderde schoorsteenmantels daterend uit 1787 en 1837.
- Gelegen in de oude dorpskern van Montfort op loopafstand van alle voorzieningen.
- Ruime binnenplaats, voorpleintje, afsluitbaar middels smeedijzeren hekwerk.
- Koper dient rekening te houden met restauratie-, renovatie- en moderniseringskosten!!

Omgeving:
Montfort is een van de kernen van de gemeente Roerdalen (Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Vlodrop). Het dorp heeft circa 3.500 inwoners en kenmerkt zich door de uitgestrektheid in een landelijke en groene omgeving. Montfort heeft een rijk verenigingsleven en voldoende voorzieningen. Zo beschikt Montfort over een basisschool, supermarkt, bakker, slager, huisartsenpraktijk, tandarts, restaurants, sporthal en openbaar zwembad.
Roermond met het uitgebreide voorzieningen is binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens ligt Montfort gunstig t.o.v. autosnelwegen (A73 en A2), steden zoals Heerlen, Sittard, Maastricht, Eindhoven en Venlo zijn op circa 30 autominuten te bereiken.

Plattegronden

Brochure(s) en overige bijlagen

ZonZone

Sluiten

Recent bekeken

home icon