Terug naar overzicht
Montfort

Overkwartier 9 B

€ 127.500, - v.o.n.

Bouwgrond voor het bouwen van een vrijstaande woning, gelegen op een fijne locatie nabij de dorpskern van Montfort. De kavel is gelegen in een geliefde woonomgeving, nabij de voorzieningen in de dorpskern van Montfort en het nabijgelegen natuurgebied “Het Rozendaal” op loopafstand.
Voor deze kavel zijn de nodige onderzoeken reeds uitgevoerd alsmede de bestemmingsplanwijziging bij de Gemeente Roerdalen.
Het bouwplan is onderdeel van totaal 4 bouwkavels aan het Overkwartier te Montfort met een grootte van respectievelijk 506m2, 498m2, 477m2 en 498m2.

De bouwkavel heeft een totaal oppervlakte van 477 m² en is circa 30 meter diep met een breedte van circa 14 meter (straatzijde) en circa 20 meter (achterzijde).
Het bouwvlak heeft een diepte van circa 15 meter, beginnende circa 5 meter vanaf de straat. U kunt uw vrijstaand droomhuis, levensloopbestendig, helemaal naar eigen idee (laten) ontwerpen.
Zolang u bij het ontwerp maar houdt aan de regels en voorschriften die daarvoor gelden.

Het perceel is gericht op het zuiden met een optimale privacy vanwege de vrije ligging aan de achterzijde. Aangezien hier een vrijstaande woning gepland is, is de tuin achterom bereikbaar vanaf de voorzijde, langs de woning.

Bestemmingsplan:
Bestemmingsplan Overkwartier ong. te Montfort met identificatienummer NL.IMRO.1669.BPMFT2021OVERKWART-VG01 van de gemeente Roerdalen.
De bestemming is hier Wonen en het is toegestaan om een vrijstaande woning met bijgebouw (garage) te bouwen. De woning dient levensloopbestendig (keuken en minimaal 1 slaapkamer en badkamer op de begane grond) te zijn.
Enkele voorwaarden vanuit het vastgestelde bestemmingsplan:
– De oppervlakte van de woning mag maximaal 120 m2 bedragen;
– Bijgebouwen, garage, toegestaan;
– De woning mag zijn voorzien van een kap of een plat dak (maximale hoogte 6 meter);
– Mogelijkheid tot bouwen kelderruimte, maximale verticale bouwdiepte 3 meter;
– Minimaal 2 parkeerplaatsen op eigen perceel;
– De bouw dient gestart te zijn uiterlijk september 2025.
Overige informatie inzake de gebruiksmogelijkheden en voorschriften is te krijgen bij de gemeente Roerdalen of via de website www.ruimtelijkeplannen.nl of via ons kantoor.

Vanuit onze opdrachtgever worden onder andere de volgende criteria gesteld:
– Verkoop geschiedt bij voorkeur aan inwoners van Montfort;
– Per huishouden kan er slechts 1 perceel worden aangekocht;
– Er wordt een antispeculatie-beding (verbod op doorverkoop) opgenomen voor een periode van 2 jaar na
transportdatum;
– Verkoper behoudt zich ten alle tijde het “recht van gunning”.

Nadere informatie:
– Projectnotaris: Notariskantoor Roerdalen, Schaapsweg 36 6077 CG Sint Odiliënberg.
– De verkoopprijs vrij op naam is inclusief btw, overdrachtsbelasting en kosten akte van levering
(notaris).
– De (voor-)inschrijving van deze bouwkavel is mogelijk tot uiterlijk 3 maart 2023.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de bouwkavels aan het Overkwartier te Montfort? We maken graag een afspraak met u voor een persoonlijk gesprek met onze makelaar Roland Kuijpers om de mogelijkheden te bespreken. Uiteraard kunnen we ook een vrijblijvend verkoopadvies uitbrengen van uw huidige woning.

Omgeving:
Montfort is een van de kernen van de gemeente Roerdalen (Herkenbosch, Melick, Montfort, Posterholt, Sint Odiliënberg en Vlodrop). Het dorp heeft circa 3.200 inwoners en kenmerkt zich door de uitgestrektheid in een landelijke en groene omgeving. Montfort ligt op 10 minuten rijden van de levendige stad Roermond en beschikt zelf over voldoende voorzieningen. Zo beschikt Montfort o.a. over een bassischool, supermarkt, bakker, slager, huisartsenpraktijk, tandarts, restaurants, sporthal, sportvelden en zwembad. Montfort kent een zeer rijk verenigingsleven en beschikt over een eigen Brandweer. De gezellige binnenstad van Roermond is binnen enkele autominuten bereikbaar. Tevens ligt Montfort gunstig binnen 4 km t.o.v. autosnelwegen (A73 en A2), Steden zoals Heerlen, Sittard, Maastricht, Eindhoven en Venlo zijn op circa 30 autominuten te bereiken. Duitsland en België zijn eveneens binnen enkele autominuten bereikbaar.

Bouwgrond voor het bouwen van een vrijstaande woning, gelegen op een fijne locatie nabij de dorpskern van Montfort. De kavel is gelegen in een geliefde woonomgeving, nabij de voorzieningen in de dorpskern van Montfort en het nabijgelegen natuurgebied “Het Rozendaal” op loopafstand. Voor deze kavel zijn de nodige onderzoeken…

Kenmerken

  • Status Onder bod
  • Vraagprijs
  • Aanvaarding In overleg
  • Soort bouw Niet van toepassing
  • Perceeloppervlakte ca. 477 m2
  • Garage Geen garage
Meer kenmerken

Plattegronden

Benieuwd naar de waarde van je woning?

Maak dan een afspraak voor een gratis waardebepaling zonder verplichtingen.

Even binnenkijken?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Geïnteresseerd?

Bezichtiging plannen

Damen-og.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruik gaat u hiermee akkoord.