Verhuis- of meeneemregeling hypotheek bij kopen van nieuwe woning

  • Hypotheken
  • 22 mei 2022

Als je een nieuwe woning koopt heb je twee keuzes. Je kunt een nieuwe hypotheek afsluiten, maar je kunt ook je huidige hypotheek meeverhuizen.

Heb je een hypotheek met een gunstige rente en voorwaarden en zou je deze willen meenemen? Dat is bij de meeste hypotheken mogelijk volgens de zogenaamde verhuisregeling. Dat klinkt goed als de rente wat je nu betaald lager is dan de nieuwe hypotheekrente. Je rente en de looptijd blijven namelijk hetzelfde na het meenemen van je hypotheek. Ook houd je de resterende tijd van je rentevastperiode. Deze loopt gewoon naadloos door. Je kunt dus je lage hypotheekrente meenemen naar nieuwe woning. Ook al heb je de oude woning reeds verkocht en nog geen nieuwe gekocht dan kun je bij bepaalde banken de oude rente doen herleven, mits dit niet langer is dan 6 maanden geleden.

De meeneemregeling of verhuisregeling is helaas geen garantie dat je hypotheek altijd onveranderd meegenomen kan gaan worden. Dit is namelijk niet altijd mogelijk omdat er een nieuwe haalbaarheidstoets wordt gedaan, dus ook aan de meeneemregeling of verhuisregeling zitten wel een aantal voorwaarden.

Wil je hierover meer weten? Maak een vrijblijvende afspraak met een van onze adviseurs.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt & over hypotheken? Wij nemen jou graag mee in ons werkveld en laten je kennis maken met onze kantoren en medewerkers en geven je een kijkje achter de schermen. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.