Persbericht: Bestemmingsplan woonwijk Lindehagen onherroepelijk, verkoop gestart

  • Nieuwbouw
  • 6 november 2023

Landgraaf, 6 november 2023 
Met het intrekken van het laatste bezwaarschrift bij de Raad van State, is de verkoop van de ‘groene en gezonde’ woonwijk Lindehangen in Urmond van start gegaan. Met het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan wordt de bouw van 50 woningen mogelijk gemaakt, waartoe projectontwikkelaar JPO op zaterdag 28 oktober is gestart met de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met 10 november definitief inschrijven om een woning in Lindehagen te kopen.

De 50 woningen van Lindehagen verrijzen aan de dorpsrand van Urmond, precies op de grens van het buitengebied. De nieuwe woonwijk kent een dorpse maat en schaal. Er is ruimte voor jong en oud met starterswoningen, ruime twee-onder-één-kapwoningen, moderne vrijstaande woningen en unieke ‘schuurwoningen’. Deze schuurwoningen hebben door de grote raampartijen en alzijdige oriëntatie een prachtig landelijk uitzicht met grote kavels. Alle woningen – in de verkoop voor 295.000 tot 655.000 euro – worden energiezuinig (energielabel A+++) en door conceptuele bouw gerealiseerd, waardoor ze relatief snel gebouwd kunnen worden.

Lindehagen kenmerkt zich door het landelijk karakter, dat geïnspireerd is op het boerenverleden, met een moderne knipoog. Eigentijdse architectuur, Limburgse hagen, lokale bomen en bloemrijke bermen kleuren de wijk groen. Middenin komt een fraai park met veel waterpartijen. Niet alleen bedoeld als uitnodiging om te wandelen, spelen of te genieten van de avondzon, maar ook erg belangrijk voor de opvang van regenwater, het voorkomen van wateroverlast en het zorgen voor verkoeling in de zomer.

Boerensfeer

“Je woont hier straks prachtig aan de rand van het dorp, als ware het op een boerenerf. Midden in het groen en toch dicht bij de voorzieningen”, aldus Nadja van Es, directeur van projectontwikkelaar JPO en zelf inwoner van Stein. “Het wordt een groene en gezonde leefomgeving die de boerensfeer van vroeger uitstraalt en bijdraagt aan het welzijn van de toekomstige bewoners. Een plek waar geluk alle ruimte krijgt.”

Verkoop
Lindehagen is sinds zaterdag 28 oktober in de verkoop. Via Lindehagen.nl is alle informatie over de woningen te vinden, zoals de (keuken)brochure, verkoop(optie)tekeningen en prijzen. Via deze site kunnen geïnteresseerden zich ook tot en met 10 november online inschrijven. Na afloop van de inschrijfperiode worden de woningen toegewezen aan de inschrijvers.

Meer informatie

Illustraties

Artist impressions van de schuurwoningen en de twee-onder-één-kapwoningen.


Impressie Start Verkoopevent

Over JPO

We creëren graag leef- en werkomgevingen die inspireren en doen verwonderen. Die ontstaan vanuit een visie en die met respect voor het verleden, voor lange tijd het verschil maken. Plekken die als thuis voelen en waar je jezelf kunt zijn. Dit is wat we graag achterlaten. Daarvoor worden we graag uitgedaagd. Met VolkerWessels als onze basis zorgen we voor durf en daadkracht. We tonen lef, maar stellen ons ook graag kwetsbaar op. We nodigen uit om anders te kijken. Niet naar het individu, maar naar het groter geheel. Niet vanuit ratio, maar vanuit het gevoel. Dat is voor ons duurzaamheid. Zo werken we aan geluk. Ruimte voor geluk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt & over hypotheken? Wij nemen jou graag mee in ons werkveld en laten je kennis maken met onze kantoren en medewerkers en geven je een kijkje achter de schermen. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.