Herten

Bouwnummer 1, Luxe villa, Herten

€ 1.168.000, - v.o.n.

Ooldergaard is uniek wonen: dit is een bouwlocatie met 13 exclusieve bouwkavels waar wonen bij water, natuur, stad en dorp samen bij elkaar komen. Op een van deze kavels bieden we deze nieuw te bouwen vrijstaande villa aan. Zo kunt u kiezen: of u bouwt zelf uw droomhuis helemaal vanaf de tekentafel of u kiest voor deze vrijstaande villa, waar u zelf wel de gewenste afwerking van de binnenzijde van de woning kunt kiezen.
Deze vrijstaande villa is geïnspireerd door de bouwstijl van de Amsterdamse School, deze stijl wordt o.a. gekenmerkt door veel baksteen, steile daken en ronde vormen. In de gevels worden vaak laddervensters toegepast. Door de strakke lijnen heeft deze villa een eigentijdse look met een knipoog naar het begin van de vorige eeuw. Het is een woning met grote raampartijen wat natuurlijk zorgt voor een zeer lichte woonruimte, maar van waaruit er ook mooi contact is met de tuin en de directe omgeving.

De indeling van de begane grond is als volgt:
De karakteristieke boog zorgt voor een prettige, overdekte entree met een vriendelijke en beschutte ontvangst. In de hal bevindt zich het toilet en de meterkast. De woonkamer is royaal opgezet met een breedte aan de voorzijde van 5.70 meter en aan de achterzijde 7.20 meter. De woonkamer is heerlijk licht door de grote raampartijen en heeft een oppervlakte van 52 m². De woonkamer gaat vloeiend over in de woonkeuken door een brede doorgang, deze zorgt ervoor dat deze ruimtes bij elkaar zijn en toch apart. De keuken met een oppervlakte van 30 m² biedt perfecte mogelijkheden voor uw droomkeuken: een hoekinstallatie is fraai, maar ook een kastenwand met eiland komt hier goed tot zijn recht. Daarnaast is er dan mooi plek voor een eettafel, zodat koken en samenzijn wordt gecombineerd. Door de drie grote raampartijen is ook de keuken heerlijk licht en is er fraai tuincontact. Zo gaat het binnenleven en het buitenleven eveneens mooi in elkaar over.
Een praktische bijkeuken zorgt voor de aansluitplekken van de wasapparatuur en de technische installaties. Vanuit de bijkeuken is de garage (5.30 x 3.30) inpandig bereikbaar.
Op de eerste verdieping is de indeling als volgt:
Aan de voorzijde van de woning is de ouderslaapkamer van 16 m² voorzien, deze heeft zowel een garderoberuimte/inloopkast als een eigen badkamer. Verder zijn er drie slaapkamers die uitkijken op de achtertuin (respectievelijk 13, 10 en 9 m²). Vanaf de overloop is de tweede badkamer bereikbaar en een separate toiletruimte.
De tweede verdieping is met een vaste trap bereikbaar. Hier kan een extra kamer ingericht worden (3.70 x 3.20). Dit is naast opbergruimte een fijne ruimte die gebruikt kan worden als werkruimte, thuisfitness of andere hobby’s. Hier is een raam dat uitkijkt naar de straat.

Bijzonderheden:
• Inhoud circa 910 m².
• Woonoppervlakte circa 182 m², overig inpandige ruimte circa 29 m².
• Voor de badkamers en het toilet zijn stelpostbedragen opgenomen.
• Aanpassingen aan dit huis zijn in overleg mogelijk.
• In plaats van een pannen dak is ook een rieten dak mogelijk.

Omgeving:
Wat een bijzondere plek is dit! Ooldergaard is een kleinschalige nieuwbouwlocatie op een plek waar heel veel samen komt. Het is gelegen aan de rand van waterstad Roermond: een stad met een historisch karakter, een stad die bruist met enorm veel variatie in hotels, cafés, restaurants, mooie pleinen en terrassen. Een stad met veel evenementen, culturele activiteiten in de ECI en in het onlangs verbouwde theater De Oranjerie. Direct aangrenzend aan de stad ligt het dorp Herten, hier wonen veel jonge gezinnen die graag in een dorpse omgeving wonen met alle dagelijkse voorzieningen in eigen dorp. Vervolgens gaat Herten geleidelijk over in Ool: het authentieke en waterrijke dorpje dat bijzonder gewild is. Hier kiezen inwoners voor rust met vakantiegevoel. Het is een deel van Roermond met een geheel eigen uitstraling en sfeer. Vanuit hier is er zicht op de Maas met de skyline van Roermond in de verte. Hier komt geen doorgaand verkeer maar de bewoners hebben wel de beschikking over heel uitgebreide dagelijkse voorzieningen op loop- en fietsafstand in Herten. Zo zijn er twee basisscholen, kinderopvang, winkels (supermarkt, drogisterij, winkel voor speelgoed- en huishoudelijke artikelen, postagentschap, kluswinkel enz.), sportvoorzieningen (sporthal, fitnesscentrum, voetbal- en tennisvelden) en uitgebreide gezondheidsvoorzieningen. Alle praktische zaken zijn om de hoek en toch ademt alles hier rust uit. Hier kun je genieten aan het water op een van de mooie terrassen, lekker wandelen of fietsen en natuurlijk recreëren in, op en rond het water van de Maas en de Maasplassen.

Komend vanuit Roermond ervaren bezoekers in minder dan 5 autominuten een geleidelijke en bijna naadloze overgang vanuit de levendige stad Roermond, via Herten met de rustigere, ruimere straten en huizen naar het landelijke en waterrijke Ool. Door de nabijheid van de oprit naar de A73 zijn steden zoals Venlo, Eindhoven, Heerlen, Maastricht, maar ook Düsseldorf goed bereikbaar.

Ooldergaard vormt de nieuwe entree naar Ool. Deze kleinschalige, exclusieve nieuwbouwlocatie bestaat uit 13 riante bouwkavels. Deze kavels liggen in de driehoek gevormd door de Maasstraat, de Groeneweg en de Groenezijweg. Hier stonden vroeger de appel- en perenbomen van fruitbedrijf Van Appeven. Direct tegenover deze kavels stroomt de Maas en hier ligt de moderne jachthaven “City Marina”. Aan de overzijde van de Maas is vanuit hier een doorkijkje naar de Zuidplas, een van de vele Maasplassen.

Omringd door water, zijn de natuur, recreatiemogelijkheden, een rijk aanbod aan terrassen, culinaire opties, sportverenigingen, uitgebreide winkelfaciliteiten en een goede infrastructuur altijd dichtbij.

Is deze villa niet wat u zoekt? In Ooldergaard zijn nog twee zelfbouwkavels beschikbaar, hierop kunt u uw eigen droomwoning laten ontwerpen en bouwt u uw eigen vrijstaande villa. Op de riante zelfbouwkavels kunt u landelijk wonen met uw persoonlijke signatuur. Uw woning die zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant de sfeer heeft, zoals u het wenst. De ligging van de kavels is zo gesitueerd dat er een intens gevoel van ruimtebeleving ontstaat. Het betreft verschillende kavelgroottes variërend vanaf 730 m² tot bijna 1.200 m².

Ooldergaard is uniek wonen: dit is een bouwlocatie met 13 exclusieve bouwkavels waar wonen bij water, natuur, stad en dorp samen bij elkaar komen. Op een van deze kavels bieden we deze nieuw te bouwen vrijstaande villa aan. Zo kunt u kiezen: of u bouwt zelf uw droomhuis helemaal vanaf de tekentafel of u kiest voor deze vrijstaande villa, waar u zelf wel de gewenste afwerking van de binnenzijde van de woning kunt kiezen. Deze vrijstaande villa is geïnspireerd door de bouwstijl van de Amsterdamse School, deze stijl wordt o.a. gekenmerkt door veel baksteen, steile daken en ronde vormen. In…

Kenmerken

 • Status Beschikbaar
 • Koopsom € 1.168.000 v.o.n.
 • Soort bouw Nieuwbouw
 • Type Woonhuis
 • Bouwjaar 2024
 • Aanvaarding In overleg
 • Onderhoud binnen Uitstekend
 • Onderhoud buiten Uitstekend
 • Gebruikersoppervlakte 182
 • Start verkoop 24-04-2024
 • Aantal woonlagen 3 woonlagen
 • Isolatie Volledig geisoleerd
 • Tuintype Achtertuin, voortuin, zijtuin, tuin rondom
 • Woonhuis soort Villa
Meer kenmerken Minder kenmerken
Statistieken

Cijfers voor de wijk

Burgerlijke staat

 • Gehuwd
 • Ongehuwd
 • Gescheiden
 • Verweduwd

Leeftijd in gemeente

Leeftijd buurtbewoners

Gratis woningcheck

Maak dan een afspraak voor een gratis waardebepaling zonder verplichtingen.

Geïnteresseerd?

Neem contact op