Energiezuinig huis: check deze subsidies

  • Energiezuinig, Hypotheken
  • 10 februari 2022
subsidies

Door de hoge energieprijzen hebben steeds meer huiseigenaren concrete plannen om hun huis duurzamer te maken.Geldt dat ook voor jou? Maak dan gebruik van de subsidies die er zijn. Dat scheelt al snel duizenden euro’s!

Er bestaan al langer overheidssubsidies om huizen duurzamer te maken. Maar in 2022 is het nog aantrekkelijker geworden. Met de nieuwe Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) kun je namelijk tot wel 30% van je investering terugkrijgen. Eerder was dat maximaal 20%.

Twee maatregelen binnen twee jaar
Uiteraard gelden er wel regels. Zo moet je binnen twee jaar tenminste twee energiebesparende maatregelen treffen. Daarbij kun je kiezen uit vijf typen isolatiemaatregelen en investeren in een (hybride) warmtepomp of zonneboiler. Ook een aansluiting op een warmtenet telt mee.

Verder moet je eigenaar zijn van het huis en er ook zelf wonen. Dat huis mag trouwens geen nieuwbouwwoning zijn. Als je isolerende maatregelen treft, moeten die een minimale isolatiewaarde hebben. Verder geldt er een minimaal oppervlak van 10m2 voor gevel- en spouwmuurisolatie en 20m2 voor bodem-, vloer- en dakisolatie. Gedetailleerde informatie lees je hier.

Subsidie berekenen
Wil je een indicatie van het subsidiebedrag dat jij kunt krijgen? Bereken het dan zelf op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie?
Wil je meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden die je hebt om jouw energiezuinige huis zo gunstig mogelijk te financieren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt & over hypotheken? Wij nemen jou graag mee in ons werkveld en laten je kennis maken met onze kantoren en medewerkers en geven je een kijkje achter de schermen. Schrijf je hieronder in voor onze nieuwsbrief.

Damen-og.nl maakt gebruik van cookies. Door deze website te blijven gebruik gaat u hiermee akkoord.