Team Heerlen-Noord, Hoensbroek & Brunssum

De Brunssummerheide, het groene uithangbord in ons werkgebied, met zijn 200 hectare grote heuvelachtig heide- en bosgebied. Makelen in Brunssum/Hoensbroek en Heerlen-Noord staat synoniem voor werken in een regio vol diversiteit aan woningen waarbij de betaalbare prijsklasse volop vertegenwoordigd is, maar ook bijzondere objecten niet ontbreken zoals de “Binnenkijker” in dit magazine op de vorige pagina’s!

Brunssum

Hoewel Brunssum nooit formeel tot stad is benoemd heeft het zich wel tot stad ontwikkeld. Brunssum is als een van de weinige gemeenten in de regio nooit gefuseerd met andere gemeenten. Wonen in Brunssum betekent een mooi winkelcentrum binnen handbereik, het Schutterspark om van en in te genieten met de Rode Beek, Brasserie en speeltuin, het Klimbos/Park het Plateau met de klimroutes met een knipoog naar het mijnverleden; verschillende routes zijn namelijk vernoemd naar de namen van de vroegere mijnen (Wilhelmina, Hendrik, Emma en Maurits) en niet te vergeten het Blote Voeten Pad. Dus genoeg ingrediënten voor de recreërende mens en prettig om in de buurt van zoveel groen te wonen. Brunssum is zeer goed bereikbaar door de recent nieuw aangelegde ring. De liefhebber van jonge woningen komt aan zijn trekken in het uitbreidingsplan Emma waar wij als Damen Makelaardij ook regelmatig aanbod hebben.

Hoensbroek

Dagelijks doorkruisen we ons werkgebied waarbij we regelmatig het 13de eeuwse kasteel Hoensbroek passeren welk nog een rol speelde in de geschiedenis van de Bokkerijders en nu bekend is vanwege haar talloze activiteiten en evenementen. Hoensbroek is ook bekend om haar jaarlijkse, druk bezochte en sfeervolle braderie. Zowel in “Gebrook” met wijken als de Dem, Maria-Gewanden, Mariarade en Nieuw Lotbroek en Brunssum blijven veel oorspronkelijke inwoners heel graag wonen vanwege de eigenheid van de diverse wijken.

Heerlen-Noord

Dat geldt ook voor Heerlen-Noord, de buurten Beersdal, Rennemig en Schelsberg. Typisch voor Beersdal zijn de mijnwerkerswoningen die tegenwoordig ook een beschermd stadsgezicht vormen. Rennemig bestaat, naast een kleine groep mijnwerkerswoningen, vooral uit woonerven. In de volksmond spreken buurtbewoners van Oud-Rennemig en Nieuw-Rennemig. Schelsberg is een kleinere buurt bestaande uit bedrijven en een klein aantal woningen. Voor de voorzieningen richt de buurt zich vooral op Heerlerheide-centrum. In de wijk Heksenberg ligt het rijksbeschermd stadsgezicht de Maria Christinawijk, daterend uit 1942, ontworpen door Duitse architecten en oorspronkelijk bedoeld voor Duitse mijnwerkers en officieren. Heden ten dage zijn deze ruime woningen op een leuke locatie erg gewild.

Kortom, wij makelen met veel plezier in deze regio om de woningen van eigenaar te doen wisselen en informeren u gaandeweg graag over onze overige diensten.