Taxaties

 

Taxatierapport

In een taxatierapport leggen we op een objectieve manier de waarde van vastgoed vast. Dat kan de waarde van je woning zijn, maar ook die van een perceel grond, een appartementen- of wooncomplex of bedrijfsonroerend goed.

Registertaxateurs

Onze taxateurs zijn stuk voor stuk registertaxateurs die staan ingeschreven in de Registers van NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs). Zij zijn ook lid van de NVM beroepsorganisatie. Omdat onze taxateurs uitstekend op de hoogte zijn van alle belangrijke lokale ontwikkelingen in een steeds veranderende markt biedt ons taxatierapport meer dan alleen cijfers. Het is een totaalvisie op het object. Maatwerk, dat is toegespitst op het doel van jouw taxatie. Je ontvangt bij Damen een compleet en professioneel rapport conform de richtlijnen van het NWWI (www.NWWI.nl). Dit is onder meer van belang bij taxaties voor een financiering met Nationale Hypotheekgarantie. Onze rapporten worden door alle geldverstrekkers geaccepteerd.

Taxeren voor particulieren én bedrijven

Damen taxeert vastgoed voor particulieren en bedrijven. De overheid, rechtbanken, notarissen, advocaten, accountants en andere zakelijke partijen doen graag een beroep op onze expertise en ervaring. Bij elke taxatie maken wij een zorgvuldige afweging van financieel-economische en technische aspecten én juridische elementen en beperkende bepalingen.

Wanneer taxeren?

Een taxatie kan noodzakelijk zijn bij het

  • bepalen van de marktwaarde voor een bouwfinanciering of hypotheek
  • regelen van belastingaangelegenheden, bijvoorbeeld in geval van successierechten en vermogensoverheveling
  • afwikkelen van erfenissen en de verdeling van boedels
  • bepalen van de bedrijfswaarde bij bedrijfsovername en/of -beëindiging
  • vaststellen van de beleggingswaarde
  • bepalen herbouwwaarde voor verzekering

 

Zijn taxatiekosten fiscaal aftrekbaar?

Maak je taxatiekosten voor de hypotheek van je eigen woning, dan kunnen deze kosten fiscaal aftrekbaar zijn. Onze adviseurs geven je hier graag meer informatie over.

Maak een afspraak