Damen O.G.

Makelaardij tijdens Corona

Nu de eerste paniek achter ons ligt, moeten we ons realiseren dat Corona nog steeds onder ons is en we dit ook nog steeds serieus moeten nemen. Maar langzaam aan kunnen we ook gaan kijken welke positieve zaken Corona ons gebracht heeft. Mensen realiseren zich weer dat gezondheid het allerbelangrijkste is, familie en vrienden bijdragen aan geluk en dat een “thuis” enorm waardevol is.

De woningmarkt is business as usual, nog steeds is er een tekort aan woningen, zijn er meerdere kandidaten per woning en wordt er nog fors boven de vraagprijs geboden. Hypotheken worden nog steeds normaal verstrekt en de rentes blijven historisch laag. Buiten de maatregelen die we genomen hebben om aan de RIVM richtlijnen te voldoen, zoals bezichtigen met maximaal 2 personen, afstand houden, geen handen geven en plexiglazen schermen in de spreekkamers, is er weinig veranderd ten opzichte van voor Corona.

Als organisatie hebben we gezien dat ons team van onschatbare waarde is. Door de enorme betrokkenheid en inzet van ons team hebben we de bedreiging van Corona kunnen ombuigen in een kans. De interne samenwerking en collegialiteit die al goed was is nog verder verbeterd. Ook bleek dat onze klanten het persoonlijke contact waarderen. Ondanks alle moderne technologieën zoals virtuele bezichtigingstools en videobellen, wil de klant het huis zelf ervaren en de hypotheekadviseur persoonlijk spreken. Thuiswerken is in sommige situaties prima, maar collegiaal contact op de werkvloer is niet alleen voor de kwaliteit onontbeerlijk, maar ook voor de sociale contacten met collega’s erg waardevol. Als organisatie proberen we sterker uit deze crisis te komen door te luisteren naar onze klanten. 

Door Damen Makelaardij, Jos Damen

 

home icon