Werkwijze

 

 

Onafhankelijk hypotheekadvies van ervaren specialisten

Wij zijn niet aan een bepaalde hypotheekverstrekker gebonden. We geven je dus een onafhankelijk en objectief advies. Ons advies is helemaal toegespitst op jouw wensen en mogelijkheden. Jij bent tenslotte onze klant.

De kosten voor ons hypotheekadvies worden vooraf eerlijk met jou besproken. Hierdoor weet je precies waar je aan toe bent. Dat voorkomt vervelende verrassingen achteraf.

 

Ons oriënterend kennismakingsgesprek

Aan het oriënterend kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden. Tijdens dit gesprek kijken we naar jouw financiële situatie. Aan de hand hiervan bepalen we welk bedrag je zou kunnen lenen. We maken dan ook een inschatting van de maandlasten die hier bij horen.

We leggen je uit hoe een hypotheekadvies bij Damen verloopt en op welke kosten je moet rekenen.

 

Het adviesgesprek

Aan dit gesprek zijn kosten verbonden. Dat hebben we je al tijdens het kennismakingsgesprek verteld. Je weet dus waar je op kunt rekenen.

Tijdens het adviesgesprek bepalen we hoeveel je kunt lenen. We bekijken welke hypotheekvormen het best bij jouw persoonlijke situatie passen. Ook gaan we in op de hypotheekrente en je maandlasten. We bespreken je toekomstplannen, zodat we zeker weten dat jouw hypotheek straks ook blijft passen als je bijvoorbeeld een baby krijgt, een eigen bedrijf begint of met pensioen gaat.

We kijken welke risico’s er in jouw situatie spelen. Denk bijvoorbeeld aan arbeidsongeschiktheid, werkloosheid of het overlijden van jou of jouw eventuele partner. Zijn er lopende verzekeringen of pensioenvoorzieningen, dan houden we daar rekening mee. Ook het opbouwen van vermogen komt aan bod. We gaan bij ons advies uit van jouw specifieke persoonlijke situatie en jouw wensen. Alle informatie vatten we samen in een adviesrapport. Dit krijg je mee naar huis.

 

Een hypotheek afsluiten

Heb je ons adviesrapport nog eens op je gemak doorgenomen en wil je een hypotheek afsluiten, dan krijg je van onze adviseur een hypotheekofferte. Wil je bepaalde risico’s afdekken met een verzekering, dan wordt de aanvraag en afhandeling hiervan ook geregeld. Na het tekenen van de offerte en de aanvragen gaan wij je hypotheek en de eventuele verzekeringen regelen.

 

Service na het afsluiten

Ook nadat we je hypotheek en verzekeringen voor je geregeld hebben, kun je op ons rekenen. Verandert er iets in je situatie? Zijn er problemen met het nakomen van je verplichtingen? Neem gerust contact met ons op. We kijken dan samen welke oplossingen er mogelijk zijn.

 

  Neem hier contact met ons op voor meer informatie of een vrijblijvende afspraak.