Bekijk hier ook onze overige panden

Thull 1, Schinnen
€ 1.395.000 k.k.

Gerestaureerde monumentale en prachtig gelegen herenhoeve met authentieke elementen. lees verder...

Meer informatie

Landschap/tuin
De hoeve is gelegen in een glooiend landschap met ruime afstand tot de buren. Het erf is deels verhard met grasblokken en aan de zijkant een ruime parkeergelegenheid. Aan de andere zijde is een ruime boomgaard en een grote weide tegen de bosrand. De binnenplaats is beklinkerd en voorzien van een vijverpartij en prachtig vrij zicht over de weiden.
De voormalige stallen rechts van het object zijn ruim van opzet en ingedeeld in mooie hobbyruimten/werkruimten die geschikt kunnen zijn voor diverse doeleinden. Tevens bevinden zich hier een keukenruimte en sanitaire voorzieningen. Middels een trap in de hal is een zeer ruime verdieping bereikbaar die multifunctioneel kan worden ingezet.

In de gemeente Schinnen staat deze gerestaureerde monumentale en prachtig gelegen herenhoeve in het buurtschap Thull. Het buurtschap Thull wordt vrijwel geheel ingeklemd door heuvels, waardoor rust en privacy zijn gewaarborgd. Schinnen ligt centraal ten opzichte van de verbindingswegen naar Sittard, Heerlen, Aken en Maastricht.

In 2001 is de hoeve volledig gerenoveerd met behoud van authentieke elementen en verbetering van het wooncomfort.

Parterre

De indeling van het woonhuis wordt gekenmerkt door een centrale gang met trappenhuis, achter de hoofdentree. De gang heeft een hardstenen vloer en brede paneeldeuren in lijsten en een authentieke trap. De woonkamer, aan de rechterzijde gelegen, is sfeervol en beschikt over eikenhouten vloeren, een schoorsteenmantel en twee tuindeuren naar de binnenplaats. De zitkamer, aan de linkerzijde, heeft een natuurstenen haardmantel. Vanuit de gang is er tevens toegang naar de royale leefkeuken met handgebouwde aanbouwkeuken met natuurstenen aanrechtblad en diverse apparatuur waaronder een Boretti fornuis met oven. Via de keuken is er toegang naar een ruime dubbele gewelfde kelder. In de nieuwe aanbouw uit 2001 is een achterentree met ingangen naar het toilet, bijkeuken met aansluitpunten wasautomaat en een gastenkamer/slaapkamer. De gastenkamer heeft een grote pui aan de binnenplaatszijde en een natuurstenen vloer. De gastenkamer beschikt over een compleet ingerichte badkamer. Achter de gastenkamer is er nog een mooie hobbyruimte/atelier met bergzolder.

Eerste verdieping

Centrale gang met eikenhouten vloeren. Aan de rechterzijde van de gang bevinden zich twee slaapkamers met toegang naar een badkamer met douche, wastafel en toilet. De hoofdslaapkamer is aan de linkerzijde gesitueerd met aangelegen badkamer voorzien van whirlpool ligbad, douche en wastafel.

Tweede verdieping

Centrale hal met aan de linkerzijde een ruime zolderkamer. Aan de rechterzijde een zolderkamer met eiken dakspanten en grenen vloerdelen.

Bijzonderheden

• Vanaf 2001 compleet gerestaureerd en verbouwd.
• Dakisolatie en isolerende beglazing.
• Gelegen op een ruim perceel 12.355 m² in een prachtige natuurlijke omgeving.
• Inhoud circa 3.250 m³ en een bruto vloeroppervlakte van 880 m².
• Zeer bijzonder object.

Plan een bezichtiging

Gegevens

Status
Te koop
Adres
Thull 1
6365 AC Schinnen
Nederland
Vraagprijs
€ 1.395.000 k.k.
Bouwjaar
1869
Slaapkamers
4
Woonopp.
880 m²
Perceel
12355 m²
Inhoud
3250 m³
Categorie
Woning type
Woning soort
Kantoor
Damen Heerlen
Akerstraat 112
6417 BN, Heerlen
045-5712255
info@damen-og.nl
ObjectID
182 / 1000800000040172
* Verplichte velden