Bekijk hier ook onze overige panden

Heilige Geeststraat 1, Roermond
€ 249.000 von

Karakteristiek stadspand, geschikt voor wonen/winkel/kantoor lees verder...

Dit karakteristieke pand uit 1881 is gelegen op de hoek van de Heilige Geeststraat, Schoenmakersstraat, Jezuitenstraat en de Munsterstraat. Dit is het voetgangersgebied dat de aanlooproute naar de A lokatie Steenweg vormt. In deze straten zijn voornamelijk gespecialiseerde winkels en bedrijven gevestigd, de lokale ondernemers, die de stad Roermond onderscheiden ten opzichte van andere winkelcentra, die zorgen voor de locale coleure. Om bezoekers af te leiden van de hoofdwinkelstraat, is de Heilige Geeststraat sinds 2011 omgetoverd tot Walk of Fame. Hier treft u vele handafdrukken van bekende personen uit Roermond, Nederland, Duitsland en Belgie.

Dit goed onderhouden pand is een gemeentelijk monument en biedt zowel door de ruimte, als de bestemming als ook de lokatie allerlei mogelijkheden: wonen, winkel, kantoor, dienstverlenende functie, of een combinatie van deze. Maar ook een bed en breakfast behoort tot de mogelijkheden. Het pand is tot voor kort in gebruik geweest als winkel met kantoor-/werkruimte. Het huidige bestemmingsplan geeft voor dit object "Centrum 2" aan.

De indeling is als volgt:

Souterrain:
Authentieke gewelfde kelder 5.20 x 4.90 en 3.25 x 2.20.

Parterre:
Voormalige winkelruimte met etalage 5.55 x 5.45. Middels twee openslaande deuren toegang tot de achtergelegen zakelijke ruimte 5.95 x 3.45, welke zicht heeft op de Jezuitenstraat. Keuken/kantine/garderobe 6.60 x 2.20 met toegang tot de toiletruimte. Van hieruit ook toegang tot de zij-ingang welke naast de hoofdingang is gelegen aan de Heilige Geeststraat. Werkruimte met wastafel 6.45 x 2.30. Vanuit hier ook toegang tot werkruimte/magazijn op eerste verdieping, zijnde 5.35 x 2.30.

Eerste verdieping:
Karakteristiek trappenhuis met lichte overloop, welke toegang geeft tot 4 kantoorruimtes, respectievelijk 3.60 x 3.55 met authentieke schouw, 3.55 x 3.15, 3.60 x 2.00 en 3.50 x 3.25.

Tweede verdieping:
Middels vaste trap is de royale zolderverdieping 6.10 x 5.80, welke nu niet in gebruik is. Er zijn nog twee kleine zolderruimtes van 3.20 x 2.85 met c.v.-installatie en 3.20 x 2.95.

Kenmerken:
* Bouwjaar: 1881
* Perceelsoppervlakte: 116 m²
* Vloeroppervlakte exclusief kelde 201 m²
* Netto inhoud 632 m³
* Grotendeels voorzien van kunststof kozijnen en dubbele beglazing

Omgeving:
Wonen in de Roermondse binnenstad betekent de hele dag bedrijvigheid en gezelligheid om je heen. Op de historische pleinen, in de drukke winkelstraten en op de gezellige terrassen is altijd wel iets te zien of te beleven!
Als je hier woont loop jij even snel naar de bakker, de slager en de supermarkt of ga je op je gemak de stad in om nieuwe kleding te kopen of te genieten van een kop koffie of lunch. En 's avonds alle restaurants en cafés binnen handbereik. Laat de auto maar thuis, je loopt er als inwoner van de binnenstad gewoon naar toe.
Als extraatje betekent wonen in de Roermondse binnenstad ook dat je zeer goed bereikbaar bent. Door de ligging van het NS-station in het centrum van Roermond en de nabijheid van de snelwegen N280 en A73 zijn grotere steden zoals Maastricht (30 minuten), Eindhoven (30 min.), Düsseldorf (40 min.) en Nijmegen (50 min.) goed bereikbaar. De NS-intercity verbindt Roermond ook nog direct met steden zoals Utrecht (1 uur en 20 min.), Amsterdam (1 uur en 50 min.) en Rotterdam (1 uur en 40 min.). En het parkeren van mijn auto dan als ik in de binnenstad woon? Parkeren in de binnenstad is geen groot probleem omdat je als bewoner van de binnenstad een parkeervergunning kunt aanvragen. En de openbare parkeergarages die in de stad liggen bieden ook altijd een oplossing.
's Avonds en in het weekend biedt Roermond haar inwoners en bezoekers ook op cultureel gebied veel diversiteit. Theaterhotel De Oranjerie biedt al vele jaren een stevig aanbod van nationaal cabaret, theater, concerten en bekende musicals. Iedereen van naam heeft bij de Oranjerie al op de planken gestaan. Daarnaast biedt de ECI Cultuurfabriek ook een uitgebreide cultuurprogramma variërend van pop tot film en van dans tot expo. Genoeg te beleven dus! Maar mocht dit nog niet genoeg zijn, dan kun je ook nog terecht bij de vele openluchtevenementen zoals het Bevrijdingsfestival Limburg, de Sjommelmèrt, Sjtasiefestasie en Solar.
Naast historische stad en winkelstad is Roermond ook bekend om de Maas en de Maasplassen. Deze watersportmogelijkheden hebben gezorgd voor een tiental jachthavens en diverse campings. Dit alles maakt Roermond tot een prettige woonstad.

Roermond is een prettige ondernemersstad. Daarnaast ontwikkelt Roermond zich als dé winkelstad in Nederland en in de Eurregio. Met ruim 4,5 miljoen bezoekers in 2013, dit is meer dan het grootste attractiepark van Nederland de Efteling! De binnenstad profiteert hier natuurlijk van mee, maar positioneert zichzelf ook prima: niiet voor niets was Roermond "De beste binnenstad van 2009-2011".Plan een bezichtiging

Gegevens

Status
verkocht
Adres
Heilige Geeststraat 1
6041 GB Roermond
Nederland
Vraagprijs
€ 249.000 von
Bouwjaar
1881
Woonopp.
234 m²
Perceel
116 m²
Inhoud
632 m³
Categorie
Woning type
Woning soort
Kantoor
Damen Roermond
Schoolstraat 11A
6049BM, Herten
0475-577111
info@damen-og.nl
ObjectID
678 / 1000807COYII0145
* Verplichte velden