Oolderveste!

40 277529 1000800000035017xl full

2 vrijstaand geschakelde woningen: 1 verkocht en nog 1 te koop!

Lees het verhaal van onze koper!

 

Twee vrijstaand geschakelde moderne herenhuizen met garage en zonnige tuin.

Deze twee in het oog springende woningen hebben een woonoppervlak

van maar liefst 162 m², een inhoud van 635 m³ inclusief garage

en liggen op een fantastisch perceel van 416 m².

De indeling van de plattegrond kunt u zelf nog bepalen, net als de

inrichting van de keuken en de badkamer. Er zijn meerdere indelingsvarianten

voor u uitgewerkt.

 

 

1) Zoektocht, gekeken naar bestaand en/of nieuwbouw – waarom keuze voor nieuwbouw? Bv. inspraak  in ontwerpproces / alles nieuw naar eigen wens / geen concessies zoals bij bestaande woning / ….??

We wonen nu ook in Herten, en het was al snel duidelijk dat we niet uit Herten weg wilde. Het bevalt ons hier prima. De rust van een dorp, en toch zo dicht bij de stad, het water, de A2 en A73. Vorige zomer is onze dochter geboren en is het huis waar we nu wonen eigenlijk te klein. We hebben ons dan ook bij het zoeken van een woning op Herten georiënteerd. Het huis waar we nu wonen is redelijk nieuw en dat bevalt erg goed. We zijn in de loop van de tijd bij verschillende bestaande woningen gaan kijken, maar ons droom huis zat er niet tussen. En om van een bestaande woning een woning naar onze zin te maken moest er vaak een sloophamer en aanbouw aan te pas komen, en dan nog zit je met oude bouw te kijken die vaak niet voldoet aan de isolatie en comfort eisen van nu. Het verbouwen en up to date maken van zo’n huis is leuk project als je met zijn tweeën bent, maar we hebben nu een dochter van 9 maanden, en dan al die tijd in de rommel, dat zagen we ook niet zo zitten.

4) Waarom deze woning? – bv. architectuur / waardevast / maar 2 stuks / uniek / indelingsmogelijkheden / …

En toen kwam dit project voorbij, de architectuur sprak ons meteen aan,het kavel was groot genoeg en de ligging was ook goed. Na een gesprek met de projectontwikkelaar bleek dat de indeling van het huis nog niet vast stond, en dat deze nog naar eigen wens veranderd kon worden. En zo zijn we gaan schuiven met binnen muren, hebben een aantal ramen vergroot en verplaatst en laten we voorbereidingen aanleggen voor het plaatsen van zonnepanelen. Ook is er nog een extra inrit aangevraagd bij de gemeente zodat we 2 auto’s op eigen terrein kwijt kunnen. Op deze manier hebben we van dit huis echt ons huis gemaakt. Rene Bovens van Okko project heeft al die tijd constructief met ons mee gedacht en geadviseerd. Want soms blijkt een briljant idee toch niet zo handig.

 

2) Waarom Oolderveste? bv. ontsluiting / kindvriendelijk / nieuw / dicht bij scholen / …..  

3) Waarom deze locatie binnen Oolderveste? Bv. speeltuin / bezonning / …. /

Oolderveste heeft alle voordelen die ook voor Herten zelf gelden, verder is het een jonge kinderrijke buurt en is daarom voor ons erg interessant. Er zijn scholen genoeg in de buurt en op loopafstand is er een bakker, supermarkt en dierenwinkel.  Prettige bijkomstigheid van dit project is dat de buurt er omheen al klaar is,(dit zijn de laatste 2 kavels die nog bebouwd moeten worden) en je meteen kunt zien hoe de buurt eruit ziet. Persoonlijk vinden wij deze hoek van Oolderveste erg mooi, dit omdat er een goede mix is van vrijstaand, vrijstaande geschakeld en 2 onder een kap woningen. Dit houdt de buurt open en ruimtelijk. En dat er recht tegenover ons huis een speeltuintje is aangelegd tja, dat is natuurlijk helemaal handig.

Erg tevreden zijn we met het verloop van het proces tot nu toe en we verheugen ons op alles wat nog komen gaat. Binnenkort zal met de bouw gestart worden en krijgt ons huis eindelijk vorm.