Hoe kom je via de horeca in de makelaardij terecht? Oscar vertelt...

oscar vertelt

Begin 2016 heb ik een sollicitatiegesprek gehad bij Damen Makelaardij voor een binnendienstfunctie. Dat zagen de eigenaren Jos en Daniëlle Damen mij eigenlijk niet echt doen. Ze hebben mij toen gevraagd eens na te denken of ik eventueel interesse zou hebben om het vak van makelaar te leren. Voor mij een unieke kans natuurlijk! Er is mij een traineeship tot makelaar aangeboden, waarbij ik intern het vak aangeleerd krijg. Hier heb ik volmondig “ja” op geantwoord en half februari ben ik gestart.

De eerste weken waren moeilijk. Dacht vaker, waar ben ik aan begonnen. Ik, totaal geen affiniteit met computers, moest de ins en outs van het computersysteem van het bedrijf onder de knie zien te krijgen. Een drama in het begin, met slapeloze nachten. Maar ineens komt dan toch het moment dat je het gevoel gaat krijgen dat dingen sneller en beter gaan.

Ik ben opgenomen in een geweldig team, waarbij men veel voor elkaar over heeft. Samen de schouders eronder zetten en ervoor gaan. Van de collega assistenten heb ik veel geleerd, maken van plattegronden, teksten, koopakten etc. etc. Na enkele weken kreeg ik een andere werkplaats toegewezen, waarbij ik direct 2 makelaars zou gaan ondersteunen.

 Ook zij hebben me de daar opvolgende weken vaak moeten bijsturen, zeker als het ging over de omgang met het systeem. Stapje voor stapje begin je dan je plaats te vinden en gaan de zaken steeds beter. Ik heb alles naar me toe getrokken om maar zo veel mogelijk verschillende taken gedaan te hebben. Laten zien dat je graag wilt is heel erg belangrijk, de rest komt wel.

Nu driekwart jaar later heb ik mijn diploma assistent makelaar al behaald en ben ik al bezig met het vervolgtraject. Volgende week heb ik een examen Privaatrecht en binnen afzienbare tijd het examen Publieksrecht. Ik kom veel buiten de deur, bezichtigingen, opnames panden etc. etc. Geen dag is hetzelfde. Het werk is heel afwisselend en het contact met mensen is erg leuk, zeker als je het hele traject van begin af aan meemaakt als iemand zijn woning wil verkopen.

Kortom, ik heb in korte tijd heel veel geleerd en ben erg blij dat ik deze kans heb gekregen om voor zo’n mooi bedrijf met geweldige collega’s en bedrijfsvoering te mogen werken.