Energielabel

Dankzij het energielabel kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien hoe zuinig een woning is. Handig, want een keuze voor een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot!


 

  Verplicht sinds 1 januari 2015


Heb je een eigen huis, dan heb je in het begin van 2015 een energielabel van de overheid gekregen. Dat is een voorlopig energielabel. Ga je je woning verkopen dan heb je een definitief energielabel nodig. Je kunt dit online aanvragen. Een definitief energielabel is een verplicht document bij de verkoop van je huis. Je riskeert een boete van ongeveer € 400,- als je het niet hebt.

 

  Zorg dat je label klopt


Een energiezuinige woning is heeft bij kopers een streepje voor. Heb je maatregelen genomen om jouw woning energiezuiniger te maken, dan moet dat terug te zien zijn aan het energielabel. Pas je voorlopig label dus aan. Het is voor jou als verkoper belangrijk dat het energielabel klopt.

 

  Controle door een gecertificeerde adviseur


Omdat de overheid graag bewijzen ziet van de energiebesparende maatregelen die je getroffen hebt, moet je die aanleveren. Dat kan een factuur, een foto of een bouwkundig of taxatierapport zijn. Een deskundige moet jouw gegevens controleren. Je mag deze deskundige zelf kiezen. Ook de gecertificeerde adviseurs  van Damen staan in het controleurs-overzicht van de overheid. Zij zijn bevoegd om jouw gegevens en bewijzen te controleren.

 

 

  Definitief energielabel


Accepteert de deskundige jouw informatie dan wordt je definitieve label geregistreerd en ontvang je een definitief energielabel, met alle kenmerken van je woning.

 


Hulp nodig?

Heb je hulp nodig om jouw energielabel up-to-date te krijgen?
Wil je weten welke maatregelen er nodig zijn voor een beter energielabel voor jouw woning?
Vraag dan vrijblijvend wat onze  gecertificeerde adviseurs  voor jou kunnen betekenen. Stel hier je vraag.